Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea
Program dedicat tineretului
Umorul în literatură
Lăzarea - Gyergyószárhegy
Vineri, Februarie 25, 2022 - 18:00
1 250 ron
Responsabil program: Csergő Mária
Seara solo a lui Csaba Marosán a actorului Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, Umorul în literatură, va avea loc pe 25 februarie, de la ora 18, la Gyergyószárhegy, în Sala Cika a Casei de Cultură.
În noaptea Umorului în literatură, el invită telespectatorii să joace. A dăruit unor autori din literatura maghiară, ale căror texte le credea umoristice au fost adunate într-un coș din care aceste texte să fie scoase împreună cu privitorii într-un spațiu și timp dat, în speranța că diafragma nu va rămâne statică. Care a fost umorul lui János Arany? Ce legătură are Domokos Szilágyi cu povestea lui Piroska și lupul? De ale cui glume râdem în desenele animate familia Mézga sau Dr. Bubó? La aceste întrebări, participanții vor răspunde în timpul prezentării.
Poeții contemporani au rescris și lucrări clasice precum Planul intrării de fum, Tragedia omului sau Mama lui Matia. Cum pot suna aceste texte în versiunea modernă? Scopul prelegerii este de a atrage atenția asupra frumuseții limbii maghiare și asupra importanței lecturii cu ajutorul umorului.