Reabilitarea și dotarea dispensar medical în comuna Căpâlnița județul Harghita/ A családorvosi rendelő rehabilitációja és felszerelése eszközökkel, Kápolnásfalu községben2022
Căpîlnița - Kápolnásfalu
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
A beruházás a község tulajdonában álló tömbház földszintjén valósulna meg, ahol működik családorvosi rendelő. Ennek szűkös mérete miatt eszközbővítésre sem volt eddig lehetőség, csupán felületes javításokra. Most a szomszédos teremből szakítanánk hozza egy termet, ami által elegendő tér állna rendelkezésre egy jól felszerelt családorvosi rendelő kialakítására, mellékhelyiség kialakítására és a fűtésrendszer bővítésére.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
A beruházás célja, hogy új és modern felszerelésű, tágas, az előírásoknak megfelelő körülmények között működhessen a családorvosi rendelő. Ehhez a rendelő kibővítése, mellékhelyiségek kialakítása, a fűtésrendszer bővítése és külső-, belső felújítási munkálatok szükségesek.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
A járványhelyzet megtanított minket arra, hogy mennyire fontos a megfelelő ellátása a járóbeteg rendelésnek. A szűkös váróterem, a járványhelyzetben használhatatlanná vált, mert nem lehetett betartani a szükséges távolságokat várakozás közben. Az amúgy is beteg emberek arra kényszerültek, hogy kint a hidegben, a szabad ég alatt várakozzanak azon a helyen ahová a gyógyulásuk érdekébe mentek. Ezt a problémát is megoldaná az új bővítés, hogy sokkal többen elférjenek a törvényes szabályozások betartása mellett a váróteremben.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Mivel ez az egyetlen családorvosi rendelő a községben, ezért a falu teljes lakossága potenciális célcsoportja ennek a beruházásnak, ami 2026 fő, mivel előbb-utóbb mindenki megfordul valamilyen okból kifolyólag a csalárosvosánál. Ha a váróteremben nem kell félni a távolságtartás lehetősége miatt a fertőzések elkapásától, akkor egy egészségesebb faluközösséget kapunk.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Jelenleg a szűkös váróteremben várnak a betegek, de a szigorú járványügyi intézkedések mellett ez minimális személyt jelent, és a növekvő betegszám miatt többen kényszerülnek kinti

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

0%