Elaborare documente tehnico-economice (DALI, studii, PT) pentru Modernizare drum comunal DC 27 Odorheiu Secuiesc - Călugăreni2022
Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Elaborare documente tehnico-economice (DALI, studii, PT) pentru Modernizare drum comunal DC 27 Odorheiu Secuiesc - Călugăreni. Drumul construit va fi drum asfaltat și va face legătura dintre oraș și unitățile administrativ teritoriale Feliceni și Sântmartin. Este o rută alternativă, ce va prelua circulația autoturismelor de pe DJ 137. Va fi posibil circulația autovehiculelor în condiții bune între unitățile administrativ teritoriale menționate, într-un timp relativ scurt. Lungime totală a drumurilor de modernizat este de 3.146,00 metri, cu o suprafață totală de 37.160,00 mp.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Reabilitarea infrastructurii de transport și acces către zone de exploatație forestieră și agricolă, totodată reabilitarea acces către locații de recreere, sport și petrecere utilă a timpului liber.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
În prezent starea drumului DC 27 este într-o stare de degradare avansată, în principal traseul care trece prin fond forestier, proprietatea publică al Municipiului Odorheiu Secuiesc. Deși drumul face legătura și cu alte unități administrativ teritoriale, lipsa lucrărilor de reparație/construire și/sau întreținere de aproape 30 de ani (motivul: lipsă de fonduri), a condus la faptul că, traseul de 3.146,00 metri să fie impracticabilă autoturismelor. Studiul topo este finalizat pe cheltuiala Municipiului Odorheiu Secuiesc, urmează după aprobarea bugetului local și întocmirea și vizarea DALI, ca și a Proiectului tehnic, tot pe cheltuiala Municipiului, urmând ca finanțarea lucrării să fie preluat de Consiliul Județean.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Locuitorii Municipiului Odorheiu Secuiesc, comunei Feliceni și comunei Sânmartin, beneficiari cu domicilii pe o arie întinsă pe raza județului Harghita. Realizarea drumului va sprijini și sectorul forestier, va contribui la creșterea competitivității materialului lemnos exploatat din zona Kerekerdo ( o suprafață de cca 360 ha fond forestier) pe piața lemnului. Totodată drumul va contribui și la accesibilizarea în bune condiții a unei suprafețe considerabile de terenuri agricole, un număr de 80 de fermieri putând desfășua activitatea anuală.
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Faza elaborare SF/DALI

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

1% - 10%