Reabilitarea centralei termice și schimbarea destinației în locuințe de serviciu în Municipiul Toplița, județul Harghita2022
Toplița - Maroshévíz
Descrierea investitiei / A beruházás leírása
Clădirea fostei central termice din cartierul Cerbul se află în renovare prin schimbarea destinației acesteia în locuințe de serviciu. Clădirea va avea un regim de înălțime P+1 cu o suprafață totală de 315 mp, compusa din 4 locuinte.
Obiectivul investiției / A beruházás általános és sajátos célja
Scopul reabilitării centralei termice este de a crea locuințe de serviciu destinate angajațiilor proprii și angajatilor institutiilor aflate în subordinea UAT Toplița, care vor fi acordate in conditiile contractului de munca, potrivit prevederilor legale. Obiectivul investiției îl constituie reabilitarea clădirii unde a funcționat o centrală termică și amenajarea în interiorul ei a patru locuințe cu o cameră, care vor putea servi drept locuințe de serviciu.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása
Autoritatea publică locală și-a manifestat în permanență interesul pentru acoperirea cerințelor pe plan local și rezolvarea cu prioritate a necesității la nivelul localității, respectiv lipsa de locuințe de serviciu. Prin această investiție se urmărește asigurarea unor condiții de locuit decente pentru persoanele care muncesc în instituțiile subordonate primăriei municipiului Toplița, care nu dețin o locuință. Crearea de locuințe de serviciu duce la atragerea de personal specializat în cadrul spitalului Municipal cat si in cadrul altor institutii subordonate.
Potenţialii beneficiari ai investiției / A beruházás célcsoportjai
Angajații proprii și ai instituțiilor aflate în subordine (spital, școli)
Stadiul actual al investiției / A beruházás jelenlegi helyzete
Este in curs de executie, s-au executat lucrări la planșeu și pereți exteriori

Procentul de implementare a investiţiei în momentul solicitării / A beruházás állapota az igényléskor

11% - 25%