Se va asfalta drumul spre Subpădure

Se va asfalta drumul spre Subpădure
Înlesnirea serviciilor medicale de urgență

Conform executantului, lucrările de asfaltare pe drumul spre Subpădure vor fi finalizate, dacă starea vremii va fi favorabilă, până la finele acestei săptămâni. Pe drumul de aproximativ un kilometru jumătate și care face legătură între DN 13A și unitatea militară din municipiul Miercurea Ciuc utilajele au început lucrările, azi, 16 octombrie. Au fost prezenți: Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Füleki Zoltán – viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, reprezentatul executantului lucrărilor, Péter Szilárd, directorul SMURD Miercurea Ciuc, Demeter Ferenc, managerul spitalului județean de urgență. Aceștia au căzut de acord în ceea ce privește faptul că asfaltarea acestui drum este foarte importantă, în acest mod pacienții aflați în stare gravă vor putea fi transportați în siguranță către heliport.
În cadrul lucrărilor de asfaltare, acest drum este primul din zona Ciuc, pe care se va așterne asfalt. Lucrările sunt executate pe baza unui protocol semnat între Consiliul Județean Harghita și Consiliul Municipiului Miercurea Ciuc, fiind finanțat în proporție de 90, respectiv 10%, de unitățile amintite. Președintele consiliului județean a spus că în ceea ce privește serviciile medicale de urgență, colaborarea cu unitatea militară este foarte importantă, fiind nevoie de transportarea în condiții de siguranță a acelor pacienți aflați în stare gravă, către heliportul care aparține unității militare. Borboly Csaba a menționat că se preconizează accesarea de fonduri europene în vederea construirii unui heliport care să aparțină spitalului județean.
Viceprimarul municipiului Füleki Zoltán, și-a exprimat bucuria în ceea ce privește faptul că prin colaborare s-a reușit înlăturarea obstacolelor și au început lucrările de reabilitare a drumului.
Demeter Ferenc, managerul spitalului județean a afirmat că prin reabilitarea drumului se oferă un plus de siguranță transportului pacienților aflați în stare gravă.
Péter Szilárd, directorul SMURD Miercurea Ciuc a menționat că au existat numeroase situații în care helicopterul a fost nevoit să preia pacienții de pe marginea drumului, ceea ce reprezintă un mare risc. Prin asfaltarea drumului și colaborarea cu unitatea militară, acest risc este îndepărtat, în acest mod pacienții pot fi preluați în condiții de siguranță.
Consilierul județean Ion Proca a afirmat că este foarte bucuros pentru faptul au demarat lucrările de amenajare a acestui drumul. De asemenea, apreciază colaborarea dintre consiliul județean, cel municipal și spitalul județean menită să înlăture greutățile întâmpinate de cei care au utilizat acest drum în ultimii mulți ani.

Miercurea Ciuc, 16 octombrie 2017

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...