AMPLASARE PATINOAR MOBIL ACOPERIT

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

AMPLASARE PATINOAR MOBIL ACOPERIT

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Gheorgheni - Gyergyószentmiklós
Adresa / Postacím: 
str. Stadionului, nr. 11
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Amplasamentul se situează în judeţul Harghita, mun. Gheorgheni, str. Stadionului, nr. 11, în zona nordică a localităţii, fiind parte din complexul sportiv al municipiului, unde sunt amplasate Patinoarul Municipal, Stadionul Municipal şi alte facilităţi sportive. Terenul pentru care s-a emis CERTIFICATUL DE URBANISM nr.188 din 18.09.2017 are o suprafaţă totală de 5350 mp, este compus din două loturi identificate prin nr. C.F. 57011, nr. Cad. 57011 şi C.F. nr. 57013, nr. Cad. 57013, domeniu public al municipiului Gheorgheni. Pentru teren există drept de edificare în favoarea fundaţiei Mens Sana, prin HCL nr.152/2017, care doreşte amenajarea unui patinoar mobil.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Scopul amplasării patinoarului mobil este de a asigura şi organiza antrenamente de hochei pe gheaţă, organizare meciuri şi competiţii sportive în concordanţă cu regulamentele federaţiilor sportive, precum şi accesul publicului la evenimente sportive, cu respectarea condiţiilor legale şi ale regulamentelor federaţiilor sportive. Suprafaţa patinoarului va fii 30x60 metri conform reglementărilor de omologare.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Patinoarul va fi o construcţie provizorie tip cort presostatic, care va prelua activităţile sportive desfăşurate în cadrul Patinoarului Municipal, în perioada de reabilitare a acestuia, asigurând continuitate şi cadru (teren de hochei, gheaţă) pentru numeroasele echipe de diferite generaţii din regiunea Gheorgheni.În cadrul unei asocieri Primăria va executa lucrările de amenajare teren şi branşare la utilităţi pe amplasament, după lucrări predând amplasamentul fundaţiei Mens Sana pentru amenajarea patinoarului.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Patinoarul artificial mobil va fi folosit ca un bun de utilitate publică în scopul asigurării şi organizării antrenamentelor de hochei pe gheaţă şi de patinaj pentru copii şi juniori din judeţul Harghita, pentru organizarea de meciuri profesionale şi de amatori, precum şi competiţii sportive ale echipelor aparţinând cluburilor ori structurilor sportive, în concordanţă cu regulamentele federaţiilor sportive, precum şi asigurarea accesului publicului la evenimentele sportive, cu respectarea condiţiilor legale, ale regulilor de funcţionare a patinoarului şi ale regulamentelor federaţiilor sportive.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
Strategia de Dezvoltare Durabila a Municipiului
Obiectiv strategic: sport
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: