Hargita megyében prioritás a biztonságos közlekedés: Megépítjük a gyergyóalfalvi járdát is

Hargita megyében prioritás a biztonságos közlekedés: Megépítjük a gyergyóalfalvi járdát is

A Gyergyóalfalun áthaladó 126-os megyei út járdaépítéséről szóló kivitelezési szerződést írták alá november 19-én, csütörtökön Gyergyóalfaluban, amely Hargita Megye Tanácsa járdaprogramjából valósul meg.

– Az egyik prioritás számunkra, hogy biztonságos közlekedési feltételeket teremtsünk a megyei utakon. Továbbra is kiemelten kezeljük a gyalogosok biztonságát településeinken. Ezért is hoztuk létre a megyei járdaépítési programunkat. Bízom benne, hogy eredményes beruházás lesz és a közeljövőben biztonságos járdán közlekedhet a lakosság.  – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hozzátéve, az elmúlt években a jó útviszonyoknak köszönhetően megnőtt a közlekedés a megyei úton, ezért a település lakosságának ezért is fontos, hogy járdán közlekedjenek a biztonságuk érdekében.

Csaknem másfél kilométer hosszan épül térkőjárda közel egymillió lejből, amelynek kivitelezője a gyergyóalfalvi Hamerlemn 2004 Kft. A beruházást végző cég egy helyi vállalkozás, székhelye Gyergyólfaluban van. Hargita Megye Tanácsának prioritásai közé tartozik, hogy a munkálatokat helyi cégek végezzék el.

– Fontos számunkra, hogy a megyei beruházásainkat minél inkább próbáljuk meg helyi vállalkozókkal kivitelezni. A járványidőszakban ezzel is támogatva a megyei vállalkozásokat, munkahelyek megmaradását, illetve a megye gazdasága szempontjából is jelentős, mivel helyi szinten marad a pénz.

Az RMDSZ járványkezelési és gazdaságélénkítő programjában is szerepet kapnak a munkahelyvédelmi és gazdaságélénkítő intézkedések, azon belül pedig kiemelkedően fontos a munkahelyek védelmének folytatása és erősítése.

Továbbá fontos, hogy a megye érdekei képviselve legyenek Bukarestben is. A képviselőinket támogatva érhetjük el azt, hogy az elkezdett és a jövőbeli beruházások támogatva legyenek Hargita megyében – tette még hozzá Borboly Csaba.

– Örülök, hogy végre eljutott a beruházás arra a pontra, hogy a megyei járdaépítési programon belül sikerült ma aláírni a kivitelező céggel a szerződést.  A mai napnak az előzménye hosszabb időt vett fel, több licitet is végre kellett hajtsunk a beruházás érdekében. Megígértük a gyergyóalfalvi lakosságnak, hogy megvalósítsuk ezt a tervünket. Reméljük, hogy jövő évben sikerül elvégezni a beruházást – fejtette ki Gáll Szabolcs, Gyergyóalfalu polgármestere.

 

A beruházás részleteiről az alábbi oldalakon olvashatnak:

http://investitii.hargitamegye.ro/investitii-cjh-page/civ#

 

Csíkszereda, 2020. november. 19.

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...