CUMPARAREA IMOBILELOR COOPERATIVEI ARTA POPULARA DANESTI / A CSÍKDÁNFALVI NÉPMŰVÉSZETI SZÖVETKEZET INGATLANJAINAK A MEGVÁSÁRLÁSA

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

CUMPARAREA IMOBILELOR COOPERATIVEI ARTA POPULARA DANESTI / A CSÍKDÁNFALVI NÉPMŰVÉSZETI SZÖVETKEZET INGATLANJAINAK A MEGVÁSÁRLÁSA

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Dănești - Csíkdánfalva
Adresa / Postacím: 
Comuna Dănești, nr. 781, jud. Harghita, 537070
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Cumpararea imobilelor cooperativei de ceramica / A Csikdánfalvi Nepmuveszti Szövetkezet tulajdonában lévő ingatlan megvásárlása.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
A népművészeti alkotó tevékenység folytonosságának bíztosítása Csikdánfalván. A beruházás általános célja, hogy bővítsük a község vagyonát, valamint annak megakadályozása, hogy a Csikdánfalván hagyományos mesterségek, mint a fazekasság és a szövés, feledésbe merüljenek.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Az 1951-ben magánszemély által alapított csikdánfalvi kerámia üzem a hatvanas években a Hargita Művészeti Szövetkezethez tartozott, majd 2006-ban levált a központtól és önállóan probált fennmaradni, közben a tevékenység többször is szünetelt. Az új szövetkezet részvényeseinek nem sikerült a tervezett fejlesztéseket véghezvinnie, ezért 2012-ben végleg megszűnt minden tevékenység a fent említett ingatlanon. A részvényesek döntése értemében a szövetkezeti vagyon felszámolás alá került. Jelen helyzetben az ingatlan árverezése folyamatban van. Dánfalva Önkormányzata jelezte a tulajdonosok fele vásárlási szándékát és ezen cél érdekében egy felértékelést is elvégeztetett. Nem engedhetjük meg azt, hogy ez a reprezentativ epület és ingatlan eggyüttes tevékenysége megszűnjön, feledésbe merüljön Csikdánfalván.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Csikdánfalva Község egész lakóssága 2292 fő, valamint a Dánfalván működő Petőfi Sándor Iskolaközpont diákjai. A hetvenes években szinte nem volt a faluban olyan család, aki valamilyen módon ne lett volna érintett a kerámia és szövőrészleg tevékenységében.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
Csíkdánfalva Helyi Stratégiája
megfelel
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: 
Dokumentumok / Documente: 
AtaşamentMărime
PDF icon Raport de evaluare366.16 KB
PDF icon Plan de incadrare322.04 KB
PDF icon plan de situatie244.36 KB
PDF icon plan de sit153.04 KB