Dotare IT (tablă interactivă, laptop, imprimantă) la Școala Generală Bethlen Gábor / Bethlen Gábor Általános Iskola informatikai infrastruktúrájának fejlesztése

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Dotare IT (tablă interactivă, laptop, imprimantă) la Școala Generală Bethlen Gábor / Bethlen Gábor Általános Iskola informatikai infrastruktúrájának fejlesztése

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely
Adresa / Postacím: 
Odorheiu Secuiesc, Piata Primariei, Nr. 5, Cod Postal 535600 / Székelyudvarhely, Városháza tér 5 szám, Postai irányítószám 535600
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
A beruházás célja a Bethlen Gábor Általános Iskola informatikai felszereltségének fejlesztése interaktív táblák, laptopok és nyomtatók beszerzése által.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Általános célok: a tanulás és oktatás feltételeinek javítása, amely által az iskola tanulóinak az esélyei növekedhetnek, hogy a helyi középiskolákban sikeresebben felvételizhessenek. Sajátos célok: a tanulók digitális kompetenciájának fejlesztése, a tanári tevékenység hatékonyságának növelése.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
A korszerű informatikai eszközök nagyobb mértékben való használata lehetőséget biztosít arra, hogy hatékonyabb legyen a tanítás folyamata. Kulcsfontosságú tantárgyak oktatásánál lehet jelentősége a modern eszközök használatának. A román és az angol nyelv elsajátítása közvetlenül is hatással lehet a továbbtanulásra, a későbbi munkahely-keresésre és végül a szülőföldön maradásra.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
Az interaktív táblákat és a laptopokat évfolyam szinten használnák diákjaink és a tanárok. A célcsoportot képező három évfolyamon 7 osztály, 183 tanuló jár. A nyomtatók a teljes felső tagozatot kiszolgálnák: a felső tagozaton 215 diák jár. A beruházás közvetlen hatása: a tanórák színesebbé és hatékonyabbá tétele, a hiányzó tankönyvek helyettesítése digitális tankönyvekkel. Közvetett hatás: jobb tanulmányi eredmények.
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Proiect / Projekt
Denumire / Megnevezés
Integrált városfejlesztési terv
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: