Amenajare zonă verde centrală

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Amenajare zonă verde centrală

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Bălan - Balánbánya
Adresa / Postacím: 
Str. 1 Decembrie, Nr. 25
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Finalizarea lucrărilor de amenajare a zonei de recreere centrale prin executarea unor lucrări de amenajare alei, amplasare gard împrejmuitor zonă verde, amplasare mobilier urban, ceas exterior și a unor elemente decorative. Pentru mobilierul urban, elementele decorative și gardul împrejmuitor se are în vedere folosirea cu preponderență a unor materiale disponibile pe plan local (lemn, piatră).
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
Obiectivul general al investiției constă în creșterea calității vieții locuitorilor orașului Bălan. Obiectivele specifice ale investiției: Realizarea unei zone de agrement și recreere pentru locuitorii orașului Bălan (aproximativ 7000 de persoane) și în special pentru tinerii din oraș (aproximativ 2000 de persoane). Creșterea atractivității orașului Bălan pentru locuitori și persoanele care tranzitează în scop turistic zona (5000 persoane/an)
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Amenajarea acestei zone va contribui la creșterea calității vieții locuitorilor prin îmbunătățirea condițiilor de acces și desfășurarea activităților specifice. Lucrările efectuate vor contribui la protejarea zonei verzi amenajate în acest an de către Primăria Bălan în parteneriat cu un ONG din localitate în cadrul Proiectului: Amenajare Spațiu Verde de Lectură. Zona avută în vedere, de 464 mp, a fost amenajată în primă instanță parțial, respectiv doar prin plantarea de arbuști, arbori și flori pe spațiul verde. Din lipsa fondurilor necesare nu au fost amenajate corespunzător aleile de acces în zona verde și nici împrejmuirea corespunzătoare a acestora. În realizarea investiției se va ține cont de elementele comune arhitecturale ale zonei, astfel încât să se producă o integrare armonioasă a zonei centrale a orașului în regiune. Finalizarea zonei verzi centrale contribuie durabil și din punct de vedere ecologic la extinderea zonelor verzi din zonă.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
7000 locuitori ai orașului Bălan dintre care 2000 de tineri 5000 persoane care tranzitează orașul Bălan în scop turistic și de vizitare 4 agenți economici care își desfășoară activitatea în vecinătatea zonei Elevii celor două instituții de învățământ din oraș vor beneficia de un spațiu pentru educație non-formală (700 elevi)
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
Strategia de Dezvoltare a Orașului Bălan
una dintre prioritățile identificate
Proiect / Projekt
Denumire / MegnevezésMod de relaţionare / Kölcsönhatások
Amenajare Spațiu Verde de Lectură
finalizează implementarea
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: 
Dokumentumok / Documente: