Cumpărare teren, pentru complex sportiv

Anexa nr. 1.



Către Consiliul Judeţean Harghita
Hargita Megye Tanácsa részére


Notă de fundamentare a cererii de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / Beruházási vagy helyi fejlesztési program adatlap



Titlul proiectului de investiţie sau a programului de dezvoltare locală / A beruházás vagy helyi fejlesztési program megnevezése: 

Cumpărare teren, pentru complex sportiv

LOCAŢIA DE IMPLEMENTARE A INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSÁNAK HELYSZÍNE
Marcarea locaţiei / Helszín megjelölése: 
Localitatea / Helység: 
Feliceni - Felsőboldogfalva
Adresa / Postacím: 
Felsőboldogfalva község, Felsőboldogfalva falu, 208 szám, Postakód: 537095
DESCRIEREA INVESTIŢIEI / A BERUHÁZÁS LEÍRÁSA
Descrierea investiției sau a programului de dezvoltare localő/ A beruházás vagy a helyi fejlesztési program leírása: 
Felsőboldogfalva községhez tartozó Felőboldogfalva falu műfüves focipálya építéséhez telket kell vásároljon a község, ugyanis nem rendelkezünk erre a célra alkalmas területtel.
Scopul și obiectivele investiției sau a programului de dezvoltare locală/ A beruházás vagy helyi fejlesztési program céljai: 
A projekt célja egy műfüves labdarugó pálya megépítése Felsőboldogfalva faluban.
Justificarea necesităţii finanţării / A támogatási kérelem megalapozása: 
Felsőboldogfalva egy 808 lakosból álló falu, melyből 280 lakos 18 éven aluli. Székelyudvarhely város 2 kilóméteres közelsége miatt is ez a létszám folyamatosan nő, így egy állandóan terjeszkedő településről beszélünk. A nagy számú gyereklétszám és a folyamatos bővülés, valamint, hogy nincs az iskolának sportterme és a nagy füves labdarugó pálya területének magankézben léte is indokolja a településen ezen komplexum megépítését. A komplexumot a község által idén megvásárolandó telekre építenénk. Műfü borítaná a pályát, amely magas dróthálóval lenne bekerítve és szeretnénk a pálya mellé parkolót is kiépíteni a biztonságosabb megközelítés érdekében Elképzelésünkben az szerepel, hogy napközis, iskolás gyerekeink vegyék bírtokba ezt a pályát, valamint délutánonként a falu felnőtt tagjai is. Így adnánk lehetőséget a falu lakóinak az egészségesebb életmódhoz, valamint akár bajnokságokat is tarthatnánk a község falvai között, vagy a szomszédos községek csapatai és a mi csapataink között, így segítenénk elő a településen, községben élők szocializálódását. Főbb tevékenységek így a gyerekeknek a tornaórák, a felnőtteknek délutánonként szabadidős labdarúgás, esetenként bajnokságok, valamint szabadidős sportok (pl. szabadtéri zumba, stb.) lennének.
Potenţialii beneficiari - grupuri ţintă cuantif / Célcsoportok – számszerűsítve is (ha ez lehetséges): 
A beruházás célcsoportja elsősorban Felsőboldogfalva lakossága, de a még a községhez tartozó falvak lakói is használatba fogják venni. Felsőboldogfalva falu lakossága akiket érint 808 fő, valamint a községé 3297
INTERACŢIUNE / KÖLCSÖNHATÁS
Relaţia cu alte programe, strategii, proiecte / Programokkal, stratégiákkal, projektekkel való kölcsönhatása
Program
Strategie / Stratégia
Proiect / Projekt
Documente, poze / Dokumentumok és képek
Képek / Poze: