Direcția Generală Management
„Reprezentarea şi promovarea judeţului Harghita pe lângă instituţiile Uniunii Europene, Adunarea Regiunilor Europene” pe anul 2020
Diversitate bioculturală și protecția habitatelor
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Luni, Noiembrie 23, 2020 - 12:00
9 779 ron
Responsabil program: Zonda Éva
Județul Harghita este o regiune a Europei de Est în care natura și omul se dezvoltă în strânsă interacțiune de mai multe secole. Această interacțiune a fost mai mult decât exploatarea resurselor naturale. Oamenii din regiune, prin activitățile lor agricole tradiționale, au creat și întreținut terenuri agricole cu o valoare naturală și culturală remarcabilă. Formele de cunoaștere care au fost acumulate prin administrarea resurselor naturale ale pământului și experiența directă a naturii sunt o moștenire cheie pentru sustenabilitatea regiunilor.

Strategiile de Dezvoltare Rurală trebuie să ia în considerare aceste valori pentru a fi cu adevărat bazate pe comunitate, bazate pe dezvoltarea comunității. Identitatea culturală și biodiversitatea sunt strâns legate nu numai în județul Harghita, România, ci și în multe regiuni ale Europei și ale lumii.

Conservarea mediului natural și a biodiversității este din ce în ce mai prezentă în strategiile și acțiunile de dezvoltare durabilă ale UE. Strategia UE pentru biodiversitate recunoaște valorile diversității biologice și acționează pentru protejarea habitatelor naturale.

În consecință, Consiliul Județean Harghita, împreună cu Grupul Partidului Popular European al Comitetului Regiunilor, a organizat un eveniment internațional online cu implicarea profesioniștilor, instituțiilor și populației.