Centrul Cultural Judeţean Harghita
Program de muzică veche – festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc, concerte și evenimente
Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc 2020
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Sâmbătă, Iulie 11, 2020 - 18:00
340 000 ron
Responsabil program: Fazakas Gabriella
Anul acesta Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc împlinește 40 de ani. Ne-am pregătit să sărbătorim această aniversare rotundă cu un program extraordinar. Bineînțeles, la începutul anului imaginasem un alt fel de extraordinar, dar am făcut totul posibil ca în cadrul festivalului din acest an să putem sărbători evenimentul într-un mod remarcabil.

11 iulie 2020 va fi prima zi a seriei de evenimente de nouă zile din orașul nostru. Programul include o expoziție în aer liber, concerte diverse, un tur memorial muzical, degustare de vinuri, prezentarea videoclipurilorde concerte și demonstrații de instrumente. În aceeași timp,ne uităm și la părțile mai îndepărtate ale Transilvaniei: am pregătit  momente nostalgice cu prezentarea vechilor amintiri, înregistrărilor de arhivă și unor interviuri cu interpreții din anii precedenți, și vom împărtășicu cei interesațievenimente interesante ale celor 40 de ani.

Incertitudinea cauzată de epidemie a pus la încercare echipa noastră de organizare, dar am continuat să căutăm cea mai bună soluție în circumstanțele în continuă schimbare. Suntem încântați să anunțăm că situația actuală ne permite organizarea de concerte, astfel încât publicul și muzicienii vor putea întâlni la zece evenimente. În același timp, ne-am gânditși la cei care nu pot fi prezențila eveniment, și suntem pregătiți să îi oferimposibilitatea de a participa la programele festivalului în spațiul virtual. Sperăm că astfel putem să ne conectăm cu un public și mai larg, și să atragem și mai multe persoane interesate decât în ​​anii precedenți.

În acest an, artiștii și valorile locale vor ocupa prim-plan în programul festivalului. Interpreții noștri din alte țări și cei localnici care în prezent se află în străinătate sunt alături de noi în suflet și, desigur, îi așteptăm cu mare drag anul viitor, la festivalul planificat între 10-18 iulie 2021.

Considerăm important să subliniem faptul că obiectivul nostru în acest an este să demonstrăm relația dintre muzică și moștenirea construităîn regiunea noastră. Planul nostru este de a realiza înregistrările muzicale în clădiri spectaculoase, semnificative din punct de vedere turistic, pentru a atrage atenția asupra culturii noastre arhitecturale unice.

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc a cunoscut perioade și mai dificile decât cea actuală. Din acest motiv am considerat că în această situație specială este și mai necesar ca dragostea pentru muzica veche, respectul pentru instrumentele vechi și lumea istorică a acestora să ne unească, cum ne-a unit în ultimii 40 de ani aici în Miercurea Ciuc.

Programele festivalului vor fi derulate în conformitate cu măsurile de sănătate și securitate aplicabile. Numărul locurilor la concerte va fi limitat în funcție de spațiu, locurile putând fi ocupate în ordinea sosirii.

Am dori să vă atragem atenția asupra faptului că participarea la unele programe este posibilă numai cu înregistrare prealabilă.