Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita
Program pentru provarea și sprijinirea educației profesionale în județul Harghita-2020
Vizită la oră de dirigenție la Grupul Școlar "Venczel József" M-Ciuc
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Joi, Februarie 13, 2020 - 11:00
0 ron
Responsabil program: Király Szabolcs
De data aceasta vizita la oră de dirigenție a avut loc la Grupul Școlar „Venczel József” din Miercurea Ciuc. Astfel, în data de 5 februarie 2020, miercuri a avut loc vizita la oră de dirigenție în clasele cu profil silvicultură, organizat de Agenția de Dezvotare Județeană Harghita.

Cilip Árpád, directorul agenției a prezentat oportunitățile de finanțare și le-a atras atenția tinerilor: dacă plecați la muncă în străinătate să încercați să vă angajați în domeniul în care ați studiat! Cunoștințele și experiențele dobândite într-o meserie, oriunde vă duce viața, vor fi prețuite!

Király Szabolcs, colegul agenției a prezentat antreprenori, fiind exemple bune, respectiv a vorbit despre rezultatele sondajelor efectuate de către agenție. Este important învățarea unei meserii, astfel elevii vor găsi un loc de muncă mai ușor, respectiv prin folosirea posibilităților de finanțare, pot să-și înființeze chiar o afacere. Este important ca ei să capete experiență, și în caz de angajare pe locurile natale sau plecarea lor la muncă în străinătate, ei o să aibă o bază de comparare.