Elkészült az első réteg aszfalt a 134A megyei út egy szakaszán

Kerékpárral a friss aszfalton Kissolymos felé

Leterítették az első réteg aszfaltot a kissolymosi, 134A jelzésű megyei út közel négy kilométeres szakaszán. Ezzel újabb lépés történt afelé, hogy a térség gazdasága fellendüljön a közlekedés könnyebbé válásával. Ezt erősítették meg az ott lakók közül többen, amikor részt vettek a napokban tartott piknikezéssel egybekötött terepszemlén, amelyen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Rafai Emil, Székelykeresztúr, illetve Nagy Lajos, Románandrásfalva polgármestere, Rátz István megyei tanácsos, Kászoni Szilárd nagysolymosi és Kincses Kálmán székelyszenterzsébeti református lelkész, valamint Biedermann András a kivitelező cég részéről.
Borboly Csaba elégedetten nyugtázta, hogy az ügyintézés során felmerült nehézségek és a hosszadalmas procedúra (amely még nem zárult le) ellenére a munka halad, az út épül. Kifejtette, hogy az érintett települések életében sokat jelent majd, ha elkészül az út, elsősorban gazdasági téren: emelkedhetnek az ingatlanárak, fellendül a turizmus, erősödik a kulturális, egyházi és sportélet, sőt a fiatalok itthon maradásának és vidéken való családalapításának esélyét is növeli.
Rátz István nyomatékosította: fontos, hogy a fiataloknak lehetőségük legyen a sportolásra, és a könnyebb közlekedés pozitívan hat majd a térségi sporttevékenységekre, valamint a szabadidős programok megszervezésére.
Rafai Emil kifejezte abbéli reményét, hogy a Solymosok vidéke meg fog erősödni, és Székelykeresztúr város előnyére válik az elkészült útszakasz. Mint mondta, meggyőződése, hogy a keresztúri halastavak környékén felmerülő gondok is egyeztetésekkel megoldódnak, mindenki megelégedésére.
Nagy Lajos szerint, ha kételkedve is fogadták a solymosiak, főként az idősebb korosztály, a munkálatkezdést, most elmondták: „Nem hittük volna, fiam, hogy ez az út elkészül.”
– Nem az elnéptelenedés, hanem a fejlődés lesz jellemző, ahol élni érdemes és szép – jelentette ki a községvezető.
A munkálat megtekintését követően piknikezésre nyílt alkalmuk a jelenlévőknek, és lelkes kerékpárosok egy csoportja, Borboly Csabával együtt, kipróbálta, hogyan gurul a bicikli az új aszfalton.
A helyszínen készült videó megtekinthető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1260928520621195/

Csíkszereda, 2017. április 28.

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...