Biblioteca Judeţeană Kájoni János
Anul comemorativ Kájoni János
Joannes Kájonii 390 – concurs Ex libris, expoziţie şi premiere
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Marţi, Decembrie 3, 2019 - 17:00
360 ron
Responsabil program: Kelemen Katalin
În anul aniversar Joannes Kájoni 390 Biblioteca Județeană Kájoni János acordă o atenţie deosebită activităţii şi personalităţii eponimului, erudit umanist, călugăr franciscan din secolul al 17-lea. Evenimentul care va avea loc în data de 4 decembrie se încadrează anului aniversar Joannes Kájoni 390, precum şi Anului cărtii 2019. 

Cu susţinerea Consiliului Judeţean Harghita, sub  egida Anului aniversar Joannes Kájoni 390 şi Anului cărtii 2019  biblioteca judeţeană a lansat un concurs de artă plastică pentru elevi din școlile gimnaziale și liceale din județul Harghita. Participanții au realizat ex-librisuri inspirate din viața eruditului franciscan, Joannes Kajoni. Juriul concursului a fost format din specialiști în domeniul artei plastice. Premiile concursului vorfi oferite în două categorii,pentru elevii din clasa a VIII-a și elevii din clasele IX-XII.  Creațiile vor fi expuse în sala de expoziţie a bibliotecii, elevii premiați vor primii colete de cărți valoroase.

Cu ocazia vernisajului expoziţiei  participanţii vor asista la un program muzical în cinstea umanistului Joannes Kajoni, eponimul bibliotecii. La eveniment vor fi invitaţi elevii participanţi, profesori, membrii jurilui, precum şi publicul interesat de arte plastice şi muzică.