Biblioteca Judeţeană Kájoni János
Colaborare cu instituții culturale
Serviciile moderne de bibliotecă și transformarea digitală
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Luni, Octombrie 21, 2019 - 09:00
2 296 ron
Responsabil program: Török Edit
Tema actualei ediții a Conferinței se circumscrie preocupărilor constante ale ANBPR și ale bibliotecilor membre de a proiecta, testa și oferi utilizatorilor servicii care să răspundă diversității așteptărilor acestora. De la biblioteca digitală şi adaptarea catalogului online la cele mai diverse sisteme, formate şi aparate, de la tehnologia RFID la comunicarea de informaţii de bibliotecă pe telefoanele mobile până la realitatea augmentată şi virtuală, la ateliere de robotică şi imprimare 3D şi crearea de maker-space-uri, tehnologiile inovative au găsit în bibliotecile publice parteneri deschişi la aplicarea de idei noi.

 

Ediția de toamnă a Conferinței ANBPR de la Miercurea-Ciuc va antrena circa 150 de participanți, delegații ale bibliotecilor publice membre, dar și parteneri și colaboratori tradiționali ai Asociației, precum și reprezentanți ai sponsorilor.

 

Considerat cel mai reprezentativ eveniment profesional al anului din domeniul biblioteconomic, Conferința de la Miercurea-Ciuc va aduce împreună toate părțile interesate de activitatea și performanțele bibliotecilor, decidenți din domeniul cultural, organizații non-profit, reprezentanți ai mediului de business, dar și exponenți ai comunității bibliotecare.

 

Având în vedere tema de mare actualitate, este de așteptat ca această manifestare să se bucure de un interes deosebit din partea sectorului cultural, a administraţiei centrale și locale, dar şi a zonei de business, în special entități active în zona serviciilor bazate pe tehnologie.

 

La Conferința ANBPR de la Miercurea-Ciuc vor participa, de asemenea, experți internaționali din Danemarca și Republica Moldova. Fiecare dintre invitații internaționali va avea intervenții în programul Conferinței, privind tendințele europene în dezvoltarea ecosistemelor de servicii de bibliotecă, dar și abordarea inovativă a ofertei de servicii din bibliotecile europene.