Consiliul Judeţean Harghita Direcţia Generală Tehnică

 

imaginea utilizatorului dino

Noul sistem de încălzire al Spitalului de psihiatrie de la Tulgheș va fi mai eficient din punct de vedere al costurilor, dar și din punct de vedere al poluării. Cele trei noi cazane, marca Hertz funcționează pe bază de peleți și deșeuri de lemn. În data de 6 octombrie, vicepreședintele consiliului județean Barti Tihamér și directorul general al direcției de investiții din cadrul instituției, Zsombori László s-au aflat într-o vizită la fața locului.
„Această investiție a fost foarte necesară dat fiind faptul că actualele cazane nu mai pot fi reparate, iar sistemului de încâlzire este învechit. Prin investiții de acest fel încercăm să contribuim la ridicarea standardului de viață din județul Harghita”, a declarat Barti Tihamér.
Valoarea investiției este de 5.146.000 lei, bani din care în cursul anului 2014 s-au schimbat țevile și s-au conectat cu robinete la cazanele vechi. Instalarea și punerea în funcțiune a cazanelor se va întâmpla încă din acest an. Pentru administrarea noilor cazane se va instrui personalul.

Miercurea-Ciuc, 7 octombrie 2015