Járhatóvá tették az utat Hidegségen

Borboly Csaba: csak saját magunkra számíthatunk!

A június 23-i, vasárnapi felhőszakadás következtében a Gyimesközéplokhoz tartozó Hidegségen a 127A jelzésű megyei út körülbelül négyszáz méteres szakaszát mosta el a víz, valamint egy hidat és több pallót is magával sodort.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a térségi megyei tanácsosokkal és a megyei tanács műszaki vezérigazgatóság vezetőivel szállt ki a helyszínre. A helyszíni fotók itt érhetők el:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/2169791579734880

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke június 24-én aláírta azt a kiegészítő szerződést, amely a sürgősségi beavatkozásokat foglalja magában.

Mint arról tegnap hírt adtunk sürgősségi beavatkozást végeznek a Hidegségpataka, 127A, valamint a Jávárdipataka települések fele vezető 127B jelzésű megyei utakon, miután az elmúlt napokban jelentős árvízkárok keletkeztek és mindkét település elzáródott. Hargita Megye Tanácsa az említett szakaszon a gyergyóremetei Wikend Forest Impex Kft.-vel áll szerződésben.

A munkálatok során a két patakot visszaterelik a medrébe, megerősítik a vízfolyam partjait, kitakarítják az eltömődött sáncokat, átereszeket. Számos helyen földcsuszamlás is történt, így az úttestre nagy mennyiségű föld került, ezeket nagy gépekkel eltakarítják.

A 127A úton beszakadt részt a karbantartási szerződés értelmében ideiglenesen kiépítették, így félsávon újból lehet közlekedni Hidegségen. Jelenleg zajlanak a 127B megyei úton, a Jávárdi-patak mentén a munkálatok – erről közösségi oldalán számolt be élő videó bejelentkezésben Borboly Csaba Brüsszelből. A karbantartás mellett ugyanakkor, jelenleg zajlik a 127A megyei út teljeskörű felújítására kiírt kivitelezési közbeszerzésre beérkezett ajánlatok elbírálása.

VIDEÓ: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/474512289989848

A DJ127A beruházás részletei megtekinthetők a beruhazasok.hargitamegye.ro oldalon.

A DJ127B beruházás részletei megtekinthetők a beruhazasok.hargitamegye.ro oldalon.

 

Csíkszereda, 2019. június 26.

Construire sens giratoriu în Joseni: investiție...

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita la Joseni Se construiește sens giratoriu în comuna Joseni, la intersecția drumului...

Rectificarea bugetului pentru dezvoltare și...

Localitățile sunt susținute în continuare din cota de 6% A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, luni, 28 iunie, pe ordinea...

Cu un pas mai aproape de reabilitarea drumurilor...

A fost semnat contractul pentru supravegherea lucrărilor de reabilitare a DJ131 – DJ133- DJ137A Pentru reabilitarea unei porțiuni de drum de...

Va fi construit drumul județean între Jolotca și...

Un nou plan va fi elaborat Drumul județean 128, dintre Jolotca și Borsec, va fi renovat de Consiliul Județean Harghita. În acest sens se...