Járhatóvá tették az utat Hidegségen

Borboly Csaba: csak saját magunkra számíthatunk!

A június 23-i, vasárnapi felhőszakadás következtében a Gyimesközéplokhoz tartozó Hidegségen a 127A jelzésű megyei út körülbelül négyszáz méteres szakaszát mosta el a víz, valamint egy hidat és több pallót is magával sodort.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a térségi megyei tanácsosokkal és a megyei tanács műszaki vezérigazgatóság vezetőivel szállt ki a helyszínre. A helyszíni fotók itt érhetők el:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/2169791579734880

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke június 24-én aláírta azt a kiegészítő szerződést, amely a sürgősségi beavatkozásokat foglalja magában.

Mint arról tegnap hírt adtunk sürgősségi beavatkozást végeznek a Hidegségpataka, 127A, valamint a Jávárdipataka települések fele vezető 127B jelzésű megyei utakon, miután az elmúlt napokban jelentős árvízkárok keletkeztek és mindkét település elzáródott. Hargita Megye Tanácsa az említett szakaszon a gyergyóremetei Wikend Forest Impex Kft.-vel áll szerződésben.

A munkálatok során a két patakot visszaterelik a medrébe, megerősítik a vízfolyam partjait, kitakarítják az eltömődött sáncokat, átereszeket. Számos helyen földcsuszamlás is történt, így az úttestre nagy mennyiségű föld került, ezeket nagy gépekkel eltakarítják.

A 127A úton beszakadt részt a karbantartási szerződés értelmében ideiglenesen kiépítették, így félsávon újból lehet közlekedni Hidegségen. Jelenleg zajlanak a 127B megyei úton, a Jávárdi-patak mentén a munkálatok – erről közösségi oldalán számolt be élő videó bejelentkezésben Borboly Csaba Brüsszelből. A karbantartás mellett ugyanakkor, jelenleg zajlik a 127A megyei út teljeskörű felújítására kiírt kivitelezési közbeszerzésre beérkezett ajánlatok elbírálása.

VIDEÓ: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/474512289989848

A DJ127A beruházás részletei megtekinthetők a beruhazasok.hargitamegye.ro oldalon.

A DJ127B beruházás részletei megtekinthetők a beruhazasok.hargitamegye.ro oldalon.

 

Csíkszereda, 2019. június 26.

Se asigură continuarea lucrărilor pe  drumurile...

Consiliul Județean Harghita sprijină construirea unui nou spital modular   Se va construi un nou spital modular în vecinătatea Spitalului...

ANAP a aprobat documentația standard de atribuire...

ANAP a aprobat documentația standard de atribuire a contractului de achiziție publică: „REABILITARE DJ 131 – DJ 133 – DJ 137A LOT 3”  ...

Ședința consiliului județean a avut loc în zona...

Borboly Csaba: în loc de promisiuni am luat toate măsurile pentru asfaltarea drumului între Ditrău și Tulgheș   Ședința ordinară a...

Reconfigurare de traseu în cazul drumului...

  În cursul zilei de vineri, 12 iunie s-au semnat două contracte de execuție pentru lucrările de reabilitare a drumul județean 134A, pe...