Centrul Cultural Judeţean Harghita
Programe dedicate culturii ceangăi
Zilele Culturale și Meșteșugărești din Coșnea , Ediția a IX-a
Alte localităţi - Más települések
Marţi, Iunie 11, 2019 - 10:00
2 500 ron
Responsabil program: Silló Dalma Orsolya
Ca o continuitate a Zilelor Culturale ale Crăciunului din Coșnea si anul acesta am invitat la Zielele Culturale și Meșteșugăreșt 0 familie de meșteșugari, familia Kányádi din Porumbenii Mari pentru a împărtății copiilor trei zile la rând cunoștințele lor în perioada 11-13 iunie 2019.

Copii vor învăța de la d-na Kányádi Vilma cusut-țesut tradițional-covorașe,draperii etc. , de la d-na Tófalvi Borbála confecțianre de bijuterii din lut, ceramică și piele- cercei, coliere, inele, agrafe de păr, d-l Kányádi Béla îi v-a învăța pe copii să sculpteze în lemn, d-na Kányádi Ilona v-a arăta taina broderiei iar d-l Dodó Sándor din Betești v-a împleti din nuiele copiilor.

Programul cultural al Zilelor Culturale și Meșteșugărești v-a cuprinde cursuri de dansuri populare specifice zone-ghimeșene iar pentru clasele primare vor fi și jocuri tradiționale pentru copii.

             Activitățile culturale și meșteșugărești în aceste trei zile  se vor desfășura simultan cu schimbări de grupe în orele de după amiază. Numărul de copii care vor asista la aceste programe v-a fi cuprins între 35-40 , cu clasele 0-VIII și grădinița.