Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita
Zilele județului
Săptâmăna Caselor Muzeale
Alte localităţi - Más települések
Luni, Iunie 3, 2019 - 09:00
9 748 ron
Responsabil program: Salló Szilárd
În cadrul Zilelor Judeţului Harghita, ediţia al XV-lea Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita organizează programul Săptămâna Caselor Muzeale, în colaborare cu case muzeale şi colecţii etnografice din judeţul Harghita.

Săptămâna Caselor Muzeale va fi organizată în perioada 2-8 iunie 2019 când casele muzeale şi colecţii etnografice vor fi deschise în faţa publicului. Cei care administrează aceste instituţii pentru o zi în această săptămână vor prezenta colecţia locală pentru vizitatori. După prezentare în unele locuri se organizează concurs de recital poezii, ateliere meşteşugăreşti, expoziții, jocuri populare pentru copii şi prezentări de gastronomie locală.

În zona Ciuc, Cașin, Gheorgheni, Ghimeş, şi Odorhei organizatorii programului vă aşteaptă vizitatori în total la 17 localităţi: la casa muzeală din Inlăceni, expoziţie de port popular secuiesc din Mugeni, casa muzeală din Cozmeni, casa Szent Miklós din Caşinu Nou, casa muzeală din zona Caşin, casa muzeală din Lueta, colecția din Ghimeș-Făget, casa muzeală din Remetea, colecţia din Armăşeni, casa muzeală din Satu Mare, colecţia din Ocland, casa muzeală din Căpâlnița, casa muzeală din Bisericani, Casa tradiţiilor populare ceangăieşti din Lunca de Jos, Casa vremurilor trecute din Mărtiniș, casa muzeală din Nicolești și casa muzeală din Turdeni.