Biblioteca Judeţeană Kájoni János
Servicii de bibliotecă pentru comunităţi
STIM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică pentru copii)
Miercurea Ciuc - Csíkszereda
Vineri, Mai 10, 2019 - 12:45
3 500 ron
Responsabil program: Bedő Melinda
În perioada mai-noiembrie 2019, copii cu vârsta între 3 şi 10 ani vor asculta povești captivante și vor avea ocazia să facă mici experimente alături de bibliotecari. Activităţile vor genera un interes deosebit față de comunicarea verbală şi alte forme de comunicare, deoarece copiii trebuie să identifice și să descrie fenomenele cercetate și să-și exprime gândurile, ideile și să pună întrebări.

Bibliotecarii vor citi copiilor tare, rar şi cu pauze. Participanţii vor avea parte de o experienţă inedită de lectură, un mix de prelegere, povestire şi întrebări, orientată spre joacă şi practică.

Proiectul este finanţat la nivel naţional de Deutsche Telekom Stiftung şi coordonat de Fundaţia Progress. La nivel judeţean, coordonarea este asumată de Biblioteca Judeţeană a fiecărui judeţ. Bibliotecile din mediul rural şi mic urban au fost prioritare pentru finanţator. În judeţul Harghita, pe lângă bibliotecile acceptate în proiect, activităţile se vor organiza şi în bibliotecile oraşelor Topliţa, Gheorgheni, Vlăhiţa, Cristuru-Secuiesc. Acestea din urmă vor apela la resurse proprii şi vor primi sprijin de la Consiliul Judeţean Harghita, prin intermediul Bibliotecii Judeţene „Kájoni János”, în cadrul programului „Servicii de bibliotecă pentru comunităţi”.