Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita
Organizare expoziţii, prezentări cărți, spectacole, concerte
Stigma - Expoziție de ceramică
Odorheiu Secuiesc - Székelyudvarhely
Vineri, Aprilie 12, 2019 - 18:00
89 ron
Responsabil program: Lőrincz Ildikó
Vineri, 12 aprilie, de la ora 18.00 se va deschide expoziția de ceramică cu titlu ”Stigma” la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita din lucrările artistului ceramist Józsa Ildikó. Lucrările creatorului vor fi prezentate de scriitorul și poetul din Corund, Ambrus Lajos, iar Bakó Tihamér va juca muzică clasică. 
„Am o dorință cu aceste farfurii, aș dori să aprind scântei, să trezesc dorul în inima tinerilor pentru   idei mai sublime. Aș dori ca prin lucrările mele în loc de interese să prezint și să reprezint valori în viața noastră extrem de încordată și egoistă.” - spune Józsa Ildikó la prima ei expoziție, invitând pe cei interesați la o contemplație adâncă înainte de Paște. Creațiile realizate din ceramică mediază pentru fiecare vizitator un mesaj important: „tot ce are valoare în viața asta este fragil”. De aceea ceramista accentuează: trebuie să ocrotim valorile, să păstrăm pe acestea. 
Józsa Ildikó are origini ceramiști în familie: tatăl, Józsa László este maistru ceramist din Corund, mama, Józsa Márta decorator flori, astfel nici o îndoială de unde are sentimentul pentru frumos. Liceul a terminat la Liceul de Artă Dr. Palló Imre, apoi a avut studii de comunicare la Universitatea Babeș–Bolyai din Cluj-Napoca. Cu ocazia prezentei expoziții își prezintă 26 lucrări de ceramică la sala de expoziție a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita .