Folytatódnak a megkezdett megyei beruházások

Hivatalos: Csíksomlyóra látogat Ferenc pápa

 

Hargita Megye Tanácsának döntéshozó testülete rendkívüli ülést tartott január 11-én, melyet annak érdekében hívtak össze, hogy elfogadják azt az ideiglenes beruházási listát, melyet a múlt évről megmaradt többletből finanszíroznának.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, múlt év végén született döntés arról, hogy inkább rizikót vállalva a többletet hiteltörlesztés helyett a már megkezdett beruházások befejezésére fordítják az év elején, hogy még az idei év költségvetésének elfogadása előtt haladjanak a fejlesztések.

– A megye fejlődése egy pillanatra sem állhat meg, nincs lazsálás, az idei költségvetés elfogadásáig is haladni kell, amivel csak lehet. Dinamikusan kell kezdenünk az évet és lendületes tempót kell diktálnunk mindvégig – hangsúlyozta.

A megyeelnök azt is elmondta, az összesen 45 412 600 lej értékű beruházási lista összegét az eredményezte, hogy több olyan beruházás értékét térítették meg az év végén, melyeket a megyei tanács saját költségvetéséből valósított meg.

A beruházási lista többek között olyan fontos beruházásokat tartalmaz, mint Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház tüdőgyógyászati- és fertőző betegségek osztályának elköltöztetésének terve, további orvoslakások építése, a DJ 135 jelzésű út Kobátfalva és Firtosmartonos közötti-, valamint a Dj 136A jelzésű út Kőrispatak és Maros megye határa közötti szakaszára vonatkozó felújítási munkálatok folytatása, a járda program keretében végezendő fejlesztések és a székelykeresztúri inkubátorház.

Továbbá elindítják a közbeszerzési folyamatokat a Dj 134A jelzésű út Kissolymos és Romándandrásfalva közötti szakaszára, a DJ 123 jelzésű út Csíkszentmártontól egerszéki eltérőig tartó szakaszára, a DJ 127A jelzésű út Gyimesközéploktól Neamț megye határáig terjedő szakaszára és a DJ 153D jelzésű útra, Gyergyóremetén a tejporgyár fele vezető szakaszra.

A tanácsülésen részt vett Gábor Zoltán Szépvíz község plébánosa és Incze Sándor kántor is, akikkel közösen beszéltek az örömteli hírről, miszerint Ferenc pápa idei romániai látogatása során Csíksomlyóra is ellátogat, valamint ennek kihívásairól és lehetőségeiről.

– Már most el kell kezdenünk a felkészülést a Szentatya érkezésére, hogy Hargita megye jó házigazda lehessen és mindenkinek maradandó élményt nyújthassunk – emelte ki Borboly Csaba.

 

Csíkszereda, 2019. január 11. 

 

Echilibrat, optimist și ambițios

Echilibrat, optimist și ambițios S-a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al județului Harghita pe anul 2019 Borboly Csaba, președintele...

Se dorește continuarea lucrărilor de asfaltare a...

Se dorește continuarea lucrărilor de asfaltare a drumului spre Șoimușu-Mic Se va organiza o procedură de licitație publică pentru executarea...

Nu s-a prezentat nicio firmă pentru refacerea...

  Se va relua procedura de achiziție publică S-a reluat pentru a treia oară procedura de achiziție publică a lucrărilor de realizare a...

Se caută firmă pentru reabilitarea drumului care...

Se caută firmă pentru reabilitarea drumului care duce spre Harghita Băi Se dorește asfaltarea drumului de beton  Pe pagina destinată...